De kantoortuin: hoe voorkom je ziekteverzuim?

Nederlandse bedrijfsartsen krijgen veel klachten over het werken in een kantoortuin, een open kantoorruimte met meer dan acht collega’s. Dat blijkt uit een rondgang onder ruim negentig leden van de NVAB, de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, gedaan door het KRO-NCRV programma De Monitor. Meer dan negentig procent zegt dat de werknemers die bij hen komen de kantoortuin als één van de oorzaken van hun verzuim noemen.

Geluidshinder (93%) en concentratieverlies (94%) worden door de werknemers genoemd als belangrijkste oorzaken van de klachten. Daarbij horen bedrijfsartsen vaak dat werknemers veel te veel prikkels ervaren in de kantoortuin, zoals collega’s die rondlopen. Ook wordt in een open vraag gebrek aan privacy regelmatig genoemd.

De klachten uiten zich vervolgens het meest in vermoeidheid (90%) en concentratieverlies (92%). Tachtig procent van de bedrijfsartsen hoort dat de werknemers stress ervaren in een kantoortuin en zestig procent noemt hoofdpijn. Ruim een derde (38%) zegt dat de werknemers burn-out noemen als gevolg van de kantoortuin.

Een aantal bedrijfsartsen meldt in een open vraag dat de re-integratie van werknemers veel moeilijker verloopt als deze mensen worden teruggezet in de kantoortuin.

De oplossing bij Romijn Office Supply: de ‘Roof’

Een effectieve manier om deze problemen op te lossen is door middel van een ‘Roof’,  zoals te zien is op onderstaande afbeelding. zo kunt u rustig overleggen in een drukke omgeving.

Deze effectieve oplossing is er in vele maten, vormen en kleuren en is uit voorraad leverbaar tegen een scherpe prijs. Vanzelfsprekend zijn deze ook in de showroom te bezichtigen en uit te proberen. Voor meer informatie en advies kunt u contact met ons opnemen.

 

Of deel dit artikel via Whatsapp