Waarom is  tablet en laptopgebruik niet (altijd) gezond?

Steeds vaker verstrekken bedrijven een laptop aan medewerkers in plaats van een vaste computer met een groot scherm. Een groot voordeel, omdat met een laptop overal gewerkt kan worden. Ook tablets voor zakelijk gebruik zijn steeds populairder. Het gevaar hierbij is dat werken met een laptop of tablet, zonder dat hierbij de juiste hulpmiddelen gebruikt worden, vaak leidt tot werken in een verkeerde en belastende houding met lichamelijke klachten als gevolg.

Werken met een laptop leidt vaak tot klachten

Gezond werken met een laptop 
Je herkent vast wel dat je tijdens het werken met een laptop al snel voorover zit met een gebogen nek. Deze houding zorgt voor een verhoogde belasting van de bovenrug, nek en schouders. Deze fysieke overbelasting kan eenvoudig worden voorkomen door het gebruik van een geschikte laptopstandaard en een los toetsenbord en muis. Het scherm van de laptop komt op de juiste hoogte en de positie van de muis en toetsenbord zijn vrij te bepalen, onafhankelijk van het beeldscherm. Dit maakt werken in een goede houding mogelijk en voorkomt daarmee klachten.

Lichamelijke klachten bij laptop gebruik

Los toetsenbord en muis
Gebruik naast een laptopstandaard ook een los toetsenbord en muis bij de laptop! Ik hoor je denken: ik heb toch een mousepad en een toetsenbord op mijn laptop? Dat klopt. Echter, als het scherm op de juiste hoogte wordt geplaatst, kun je met je handen het toetsenbord en de mousepad van de laptop niet meer comfortabel en ergonomisch bedienen.

Een goede ergonomische muis vermindert de belasting in de onderarm en levert een comfortverbetering op. Zeker de moeite waard! Daarnaast adviseren wij een compact toetsenbord waardoor de reikafstand naar de muis beperkt wordt en de spierspanning in de nek en schouders lager.

Een los toetsenbord en ergonomische muis

Hoe werk je comfortabel met een tablet?
Het gebruik van een tablet leidt tot een grotere buiging van de nek vergeleken met een laptop of desktop. Daarnaast is typen op een tablet veel langzamer dan op een toetsenbord. Om comfortabel met een tablet te werken is een extern toetsenbord en een muis noodzakelijk.

Zo kun je lichamelijke klachten eenvoudig voorkomen
  • Werken op ooghoogte zonder nek- en rugklachten;
  • Eenvoudig mee te nemen;
  • Geschikt voor hybride laptop en tablet

Wanneer u vragen heeft of advies wenst, kunt u contact met ons opnemen. We adviseren u graag.