Werk gezond en verhoog je laptop

Klik op de banner om alle beeldschermverhogers te bekijken in onze webshop.

Halsoverkop vanuit huis gaan werken, leidde begin dit jaar tot heel wat creatieve werkplekken: op de kinderkamer, languit op de bank, aan de eettafel of in de tuin. Na een tijdje thuiswerken deden helaas de lichamelijke ongemakjes hun intrede. Misschien heb je zelf ook al nekklachten door het vele omlaag turen naar je laptopscherm? Fysiotherapeuten melden inmiddels een flinke toename van patiënten met klachten door het thuiswerken. Maar hoe kun je deze klachten nu voorkomen en gezond vanuit huis met je laptop werken?

Met deze tips kun je gezond aan het werk met je laptop:

Neem een rechte houding aan: Verhoog je scherm totdat de bovenkant op ooghoogte is. Met deze opstelling is het bijna onmogelijk om voorovergebogen te zitten. Zo ontlast je je nek. Gebruik hierbij wel een los toetsenbord en muis.

Zorg goed voor je ogen: Minimaliseer het werken vanaf kleine schermpjes, zoals tablet of telefoon. Doe oogoefeningen door af en toe tijdens beeldschermwerk in de verte te turen. Je pupillen zullen dan ontspannen. Zo heb je minder kans op vermoeide ogen.

Kom in beweging: Maak het nog prettiger voor je lichaam door elke 10 minuten even uit je houding te komen. Ontspan en stretch je spieren. Wissel het zitten regelmatig af met staan en lopen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

De Go Riser 

Werk je regelmatig met zowel een laptop als een tablet? De Go Riser Duo is een ergonomische tablet- en laptopstandaard in één. Je kunt deze standaard gebruiken als tabletstandaard met documenthouder of als een laptopstandaard. Je kunt hem op 4 verschillende hoogtes instellen. De R-Go Riser Duo is gemaakt van ultradun aluminium en wordt geproduceerd in Nederland.

 

 

 

Of deel dit artikel via Whatsapp