De bureaustoel workout: 5 oefeningen voor achter je bureau

Om na de vakantie weer écht fit aan het werk te gaan, delen we een aantal effectieve workouts. En geen smoesjes! Het maakt namelijk niet uit waar je aan het werk bent, deze workouts doe je overal. Het enige wat je nodig hebt? Je bureau, je stoel en een paar kantoorartikelen. Succes!

1. Benen in de lucht
Voor de eerste oefening gaan de benen de lucht in. Blijf op je bureaustoel zitten en til één voor één je been omhoog. Ver­volgens strek je het been en laat hem even in de lucht hangen. Laat je been vervolgens zakken, maar raak de grond niet aan voordat je hem weer omhoog tilt. Na een paar seconden mag je je been helemaal laten zakken. Voer deze oefening ook met je andere been uit en herhaal nog een aantal keer.

2. Train je buik
Om je buik te trainen schuif je de stoel een stukje naar achteren en pak je met uitgestrekte armen de tafel vast. Til vervolgens je benen op en span je buikspieren aan. Trek jezelf met je armen naar je bureau toe en rol met je stoel weer terug. Herhaal dit een aantal keer en je zult die buikspieren vanzelf gaan voelen. Wil je het wat zwaarder maken? Neem een pak papier of een dik notitieboekje en leg dit op je benen. Uitdaging gegarandeerd.

3. Strek je nek
Niets zo vervelend als pijn aan je nek tijdens het werken. Om dat te voorkomen ga je recht op je stoel zitten en pak je de leuning van je stoel met je linkerhand vast.

Beweeg vervolgens met je hoofd en bovenlichaam naar rechts, tot je spanning voelt in je hals. Blijf zo minstens 5 seconden zitten en ga dan weer recht zitten. Voer deze handeling ook uit met je rechterhand en een beweging naar links. Voor optimaal resultaat herhaal je dit een aantal keer.

4. Knijp je billen

Een effectieve oefening die niet vergeten mag worden is het samenknijpen van je billen. Of je nou op kantoor werkt of thuis, niemand heeft dit in de gaten. Knijp 15 seconden je billen bij elkaar en ontspan vervolgens weer. Herhaal deze oefening een aantal keer. Tijdens deze oefening kun je ook gewoon door blijven werken, ideaal!
5. Doe de twist
Tijdens het werk je bovenlichaam even flink los maken? Doe dan de twist. Draai met je lichaam naar rechts en pak de achterkant van je stoel met je rechterhand vast en de leuning van je stoel met je linkerhand. Rek vervolgens zover als mogelijk met je lichaam mee naar rechts. Kom rustig weer terug in een rechte houding en voer deze oefening uit naar de linkerkant. Herhaal dit een paar keer en je voelt zeker resultaat.
Of deel dit artikel via Whatsapp
.