De sleutel tot een schone werkomgeving

De eisen aan hygiëne zijn hoger dan ooit. Een goede hygiëne staat bijna gelijk aan veiligheid. Niet gek dus dat het verbeteren van schoonmaakkwaliteit voor facilitair managers de hoogste prioriteit is geworden. In de webshop van Romijn Office Supply bestelt u gemakkelijk en voordelig alles voor een schone sanitaire ruimte.

1 op de 2 medewerkers stelt hogere hygiëne-eisen aan de werkplek*

71% van de medewerkers verwacht dat de werkgever meer schoonmaakinspanningen doet voor een goede hygiëne**. Zo’n 73% gebruikt papieren handdoekjes om het aanraken van verschillende oppervlaktes te vermijden***. Dat zijn cijfers waar we iets mee kunnen!

*2020-onderzoeksstudie van Kantar, aangevraagd door Essity
**2020 Essity Essentials Initiative-enquête onder meer dan 15.000 deelnemers tussen 16-85 jaar in 15 landen
***Enquête uitgevoerd door United Minds in samenwerking met CINT in april 2020. De enquête is gehouden in: het VK, de VS, China, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden. In totaal is de enquête 7067 keer beantwoord.

In een schone omgeving voelen mensen zich thuis! Een schone werkplek zorgt namelijk voor minder ziekteverzuim, een betere werksfeer en een hogere productiviteit. Laat zien wat jij doet voor een veilige werkomgeving. We helpen je met een paar slimme tips om je eigen hygiënestrategie te bepalen!

De eerste indruk…

Zorg ervoor dat iedereen bij binnenkomst meteen ziet dat jullie hygiëne hoog in het vaandel hebben staan. Met de Tork Hygiëne vloerstandaard en Tork alcohol gel voor desinfectie zorg jij ervoor dat bacteriën bij de voordeur blijven wachten.

Handhygiëne is key!

Goede handhygiëne is een belangrijke manier om griep en andere virussen te helpen voorkomen. Handen wassen met de juiste zeep en de juiste dispenser, bijvoorbeeld de Tork schuimzeep dispenser, zorgt ervoor dat bacteriën en virussen door het putje verdwijnen. Lekker fris! Geen tijd om je handen te wassen? Met de Tork Handhygiëne vloerstandaard fris je je handen ook tussendoor in no-time op.

Vijf seconden regel?

Zo schoon, je kunt hier van de vloer eten! Je zorgt er natuurlijk voor dat juist in de gemeenschappelijke ruimtes en ruimtes waar mensen eten, de oppervlaktes extra schoon zijn. Maak de oppervlaktes regelmatig hygiënisch schoon en zorg voor voldoende handgel, zodat iedereen met schone handen aan de maaltijd begint.

Sanitaire ruimtes

Voor velen voelt dit als de minst schone ruimte binnen het gebouw. Maar dat hoeft het niet te zijn! Zorg ervoor dat bezoekers zo min mogelijk contact hebben met apparaten en oppervlaktes en gebruik slimme kranen en dispensers. Natuurlijk zorg je er ook voor dat zeep en wegwerphanddoekjes om handen te drogen voldoende aanwezig zijn. Tork heeft hiervoor de perfecte producten in het assortiment, denk aan een papieren handdoek dispenser, schuimzeep dispenser of toiletpapier dispenser. Een schoon toilet draagt bij aan een net imago!

Laat zien waar je in gelooft!

Maak zichtbaar welke afspraken jullie met elkaar maken over hygiëne en een veilige werkomgeving. En misschien nog belangrijker, maak het makkelijk om de regels toe te passen. Zorg voor voldoende voorzieningen en voorraad. Dat maakt de kans groter dat iedereen de regels respecteert en uitdraagt.

Of deel dit artikel via Whatsapp