Laptop nodig voor zakelijk gebruik? Daar helpen we je graag mee!

Sinds 5 jaar is Romijn Office Supply reseller van Copaco, de betrouwbare partner voor al uw ICT vraagstukken met een uitstekende prijs/kwaliteit! Bij ons weet u waar u aan toe bent omdat wij een continuïteit bieden in zowel prijs als kwaliteit. 

Welke laptop heb ik nodig?

Bent u opzoek naar een partij waar u keuze heeft uit heel veel laptops? Bij ons zit u goed! Wij hebben een groot assortiment aan laptops van verschillende merken, formaten, types en andere specificaties. Iedere laptop heeft eigen kwaliteiten. We zullen de verschillen toelichten. Dus bent u nog niet helemaal zeker over de keuze welke laptop u nodig heeft? Lees dan vooral verder.

Laptops voor thuisgebruik

In ons assortiment hebben we een ruime keuze aan simpele laptops die goed genoeg zijn voor persoonlijk gebruik. Laptops voor gezinnen die thuis gebruikt worden zijn meestal basic laptops waar het doeleinde veelal internetten en het checken van de mail is. Deze laptops draaien op Windows Home. Dit is een besturingssysteem voor personal computers en laptops voor particulier gebruik. De grootste laptop die wij aanbieden voor thuisgebruik is een 17 inch laptop. Daarnaast bieden wij 11 inch, 13 inch, 14 inch en 15 inch laptops aan. Populaire laptops die tot deze categorie behoren zijn op het moment van Acer, Dell & Lenovo. Voor individuele gebruikers en gezinnen die een laptop vooral gebruiken om te kunnen internetten en de mail te checken zijn er geen eisen verbonden aan de processor. Dit type laptop heeft daarom minimaal een werkgeheugen van 2GB nodig. Wanneer een laptop ook wordt gebruikt voor een studie, dan is het belangrijk dat de laptop compact is en niet zwaar weegt zodat het makkelijk meegenomen kan worden. De processor die een student minimaal nodig heeft is een Intelcore m3 of AMD A8 processor. Ook zijn Chromebooks zeer geschikt voor studenten.

Laptops voor zakelijk gebruik

Is jouw personeel toe aan een vervangende laptop? Dan ben je opzoek naar een laptop die krachtiger is dan een laptop voor thuisgebruik. Een zakelijke laptop draait op het besturingssysteem Windows 10 Pro. Dit besturingssysteem heeft de beste beveiliging door Windows BitLocker en bevat het programma Remote Desktop Hosting waardoor je een computer op afstand kunt overnemen. Verder is het belangrijk dat de laptop voor zakelijk gebruik is uitgerust met een docking station, zodat er eenvoudig vanaf meerdere beeldschermen gewerkt kan worden. Een ander belangrijk aspect is dat de laptop een stevige behuizing heeft zodat u of uw personeel de laptop mee kan nemen zonder dat deze snel beschadigd. Populaire zakelijke laptops uit ons assortiment zijn bijvoorbeeld: Lenovo ThinkBooks, Dell Latitudes en de Lenovo Thinkpads.

Dunne en lichte laptops

Voor degene die vaak op pad zijn met een laptop hebben wij een speciale categorie opgenomen in het assortiment. Hierbij geldt dat het formaat van de laptop maximaal 14 inch is en de laptop maximaal 1,4 kg weegt. Veel gekochte dunne en lichte laptops zijn: Lenovo Thinkpad X1 en Dell Latitude 5400 Notebook.

Chromebook

Een Chromebook biedt vele voordelen. Een Chromebook draait op het besturingssysteem Chrome OS waarmee u volledig in de cloud werkt. Dit zorgt voor veel veiligheid omdat bestanden continue worden opgeslagen waardoor u werk niet snel verloren zal gaan. Ook bent u beter beveiligd tegen virussen wanneer u in de cloud werkt en de levensduur van de batterij is veel langer dan normaal. Een nadeel hiervan is dat u afhankelijk bent van een internetverbinding, want zonder internetverbinding kunt u niet bij uw bestanden. Het is niet eenvoudig om gangbare programma’s te installeren op een Chromebook. Daarom bent u afhankelijk van de extensies en Android apps die worden aangeboden in de webstore voor Chrome.

2-in-1 laptops

Een 2-in-1 is een combinatie van een laptop en een tablet. Een 2-in-1 laptop is verkrijgbaar in twee varianten. Bij de eerste variant is het scherm los te koppelen van het toetsenbord. De tweede variant ziet eruit als een laptop waarbij het scherm 360 graden gedraaid kan worden. Een 2-in-1 laptop is de perfecte oplossing voor degene die de kracht van een laptop wilt ervaren en tegelijkertijd de flexibiliteit van een tablet. Een 2-in-1 laptop is daarnaast voorzien van een handig touchscreen. Populair in ons assortiment zijn: Microsoft Surface Book en de HP EliteBook.

Laptop accessoires

Om het werken met een laptop makkelijker en veiliger te maken hebben wij een ruim assortiment aan laptop accessoires. Denk hierbij aan dockingstations, laptoptassen, monitoren, office suites, toetsenborden en muizen. Deze vindt je onder andere in de webshop van Romijn Office Supply.

Heeft u een vraag over een laptop of overige hardware, neem dan contact met ons op via 079 – 888 33 75 of info@romijnofficesupply.nl . We helpen u graag verder!

Of deel dit artikel via Whatsapp
.