Wat is het verschil tussen klooncartridges en remanufactured cartridges?

Om te printen heb je vaak veel keuze uit inkt&toner. Bij Romijn Office Supply kan je naast originele inkt&toner in veel gevallen ook een alternatief kiezen dat voordeliger is. Maar wat zijn de verschillen?

Klooncartridges (niet in ons assortiment)

Deze cartridges zijn goedkoop. Maar dat merk je ook aan de kwaliteit. Klooncartridges worden vooral in China gemaakt en voldoen niet aan de strenge Europese regelgeving op het gebied van milieu, kwaliteit en gezondheid. Regelmatig verschijnen er klooncartridges met giftige stoffen. Ook veroorzaken klooncartridges vaak schade aan de printer. Bovendien vindt er patentschending plaats, dit vormt een risico voor de verkopende partij.

 Milieu:

  • Niet recyclebaar: na eenmalig gebruik belanden de cartridges in zijn geheel op de afvalberg.
  • Bevatten vaak schadelijke stoffen.
  • Voldoen niet aan Europese milieuwetgeving.

Remanufactured cartridges

Remanufactured cartridges zijn ingezamelde originele cartridges die geschikt zijn gemaakt voor hergebruik. Een goedkope en duurzame oplossing! Tijdens het uitgebreide productieproces worden de patenten gerespecteerd en is de kwaliteit gewaarborgd. De cartridges passen altijd in de printer en de printergarantie is gewaarborgd. Originele cartridges zijn duur vanwege de hoge marge die printerfabrikanten willen verdienen. Daarom zijn remanufactured cartridges goedkoper.

Milieu:

·        Lage CO2-impact: tot 25-40% lager in vergelijking met een originele cartridge.

Voldoen aan Europese milieurichtlijnen.

Ons advies: Quantore huismerk alternatief (via producent Armor)

Procucent Armor Print Solutions gaat met de OWA-cartridges nog een stapje verder dan alleen hergebruik. OWA is de afkorting voor Our Way to Act. Armor neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu serieus en biedt met OWA een volledig circulaire printoplossing. Zero waste dus. De OWA-cartridges voldoen bovendien aan hoge kwaliteitseisen en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. De klant bespaart behoorlijk op printkosten. De OWA-cartridges zijn een duurzaam alternatief voor een klant die oorspronkelijk op zoek was naar originele cartridges.

Milieu:

  • Voldoet aan de hoogste milieueisen.
  • Zero waste: cartridges die niet geschikt zijn voor hergebruik worden helemaal uit elkaar gehaald. Van dit materiaal worden nieuwe producten gemaakt, zoals 3D-filamenten en kantoorartikelen. Er belandt dus helemaal niets op de afvalberg of in verbrandingsovens.

Ook belangrijk:

  • Armor is de producent van de OWA-cartridges. OWA is het enige zero waste-cartridgemerk. Er zijn wel verschillende remanufactured cartridges op de markt onder het eigen private huismerk van bedrijven, zoals de Quantore-cartridges.
  • Behalve inkjet- en tonercartridges produceert OWA ook cartridges voor frankeermachines, large format cartridges en filament voor 3D-printers.

Mocht u vragen hebben of advies wensen over dit onderwerp, kunt u contact met ons opnemen. We helpen graag verder.

Of deel dit artikel via Whatsapp