Blij met Correctbook in het assortiment

In ontwikkelingslanden zetten mensen en instanties zich in om kinderen te leren lezen en schrijven. Helaas zijn de schriften voor de schrijfoefeningen slechts eenmalig te gebruiken waardoor er constant behoefte is aan nieuwe schriften. Toen Sam van Tol in 2015 als student Zuid-Afrika bezocht zag hij de grote nadelen van die situatie. Hij bedacht dat met herbruikbare schriften de strijd tegen analfabetisme enorm gestimuleerd zou worden.

Correctbook is er in diverse kleuren en maten

Schriften, markers en backpack
Sam van Tol: “In een schoolgebouw wordt eenmalig, duurzaam geïnvesteerd, dat moet ook met schoolschriften kunnen. Met die gedachte heb ik het bedrijf Correctbook opgericht. Inmiddels zijn we met zes medewerkers. Primair richten wij ons op productie, marketing en verkoop van herbruikbare schriften. Maar het assortiment is best groot, er zijn diverse functionele nevenproducten ontwikkeld. Natuurlijk zijn er artikelen zoals schriften en markers, en zelfs een backpack zit in het assortiment.”

Door aanschaf van het Correctbook helpt u vele kinderen in Afrika

Strijd tegen analfabetisme
Alle producten worden verkocht aan bedrijven en particulieren, rechtstreeks via de webshop van Correctbook, via de kantoorvakhandel en leveranciers zoals Romijn Office Supply. “De ambitie van Sam en zijn team om de strijd tegen analfabetisme aan te gaan spreekt mij bijzonder aan”, zegt Dennis Romijn, directeur Romijn Office Supply. “Dit soort duurzame innovaties wil mijn bedrijf graag helpen promoten en verkopen. Wij hebben ons verdiept in de mogelijkheden en oplossingen die het Correctbook-assortiment ook onze klanten biedt. In essentie zijn het basic producten die perfect op de huidige trends aansluiten; duurzaamheid, hergebruik en digitalisering. Er is een handige Correctbook-app die de in een Correctbook-schrift geschreven teksten en tekeningen digitaliseert en deelbaar maakt.

D.m.v. de handige app is het Correctbook nog multifunctioneler

Kantoorspecialist en totaalleverancier
Afnemers en verkopende partijen zoals Romijn Office Supply zijn belangrijk om de Correctbook-ambities waar te maken. Sam van Tol: “Romijn levert geen wezenlijke bijdrage aan ons product, maar deze kantoorspecialist en totaalleverancier in kantoorartikelen draagt ons verhaal en geeft goede feedback om het product te verbeteren. Romijn Office Supply is een van de betere verkopers die ook feedback geeft. Zo heeft Romijn het sponsje geïnitieerd dat via de webshop en binnenkort ook via de retail wordt geleverd.”

Investeren in scholen en schriften
Betrokkenheid en ambities lopen als een rode draad door de nog jonge historie van Correctbook. Sam van Tol: “Door crowdfunding konden we ons ontwikkelen en groeien. De productie die in Litouwen startte gebeurt nu in samenwerking met een sociale werkvoorziening in Nederland. Van ieder Correctbook-artikel dat wordt verkocht investeren we 10 tot 25% van de opbrengst in Afrika. We treffen voorbereidingen om de voor de Afrikaanse markt bestemde Correctbook-schriften in Afrika te produceren. Zo raken ook organisaties die ontwikkelingshulp bieden overtuigd van onze oprechte bedoelingen en de waarde van onze producten in de strijd tegen analfabetisme. Het is onze ambitie dat wanneer in een ontwikkelingsland een school wordt gerenoveerd of gebouwd, ook onze producten worden aangeschaft. Onze duurzame schriften zijn net zo belangrijk in de strijd tegen analfabetisme als een schoolgebouw.”

Het Correctbook is duurzaam en helpt tegen analfabetisme

Sociale Innovatie van het jaar
Dennis Romijn heeft respect voor de ambitie van Correctbook maar ziet ook de functionele kanten en de toepassingsmogelijkheden voor zijn eigen klanten. “Alleen ambitie is niet genoeg. De artikelen zijn praktisch in het dagelijks gebruik, maar ook heel geschikt als relatiegeschenk. Het is terecht dat in 2017 en 2018 de relatieartikelenbranche de titel ‘Relatiegeschenk van het jaar’ toekende aan Correctbook. Bovendien werd op Duurzame Dinsdag 2018 Correctbook in de Tweede Kamer verkozen tot Sociale Innovatie van het jaar en daarmee gefeliciteerd door staatsecretaris Stientje van Veldhoven. Het Correctbook team gaat met de minister van ontwikkelingssamenwerking overleggen hoe een miljoen kinderen uit de sloppenwijk van oneindig schrijfmateriaal kan worden voorzien. Ik vind dat Correctbook mooie stappen zet en zich blijft ontwikkelen. Daar draagt mijn bedrijf graag een steentje aan bij.”

Relatiegeschenk of kerstcadeau
Het ontwikkelproces betreft zowel de strategie, de samenwerkingsverbanden als zuivere productinnovaties. Zo zijn de Correctbook-artikelen uitermate geschikt als duurzaam kerstcadeau. Sam van Tol: “Bedrijven en organisaties willen zich duurzamer profileren. Onze artikelen zijn los of in combinatie met elkaar unieke kerstcadeaus. De Correctbooks zijn te bedrukken in full colour met een eigen logo en huisstijl. Belangrijk voordeel is dat de artikelen van Correctbook jarenlang worden gebruikt en in combinatie met de speciale app supermodern zijn. Bovendien zijn ontvangers en gebruikers van een Correctbook-artikel zich ervan bewust dat zij met dit relatiegeschenk ook een kind uit de sloppenwijk met uitwisbaar schrijfmateriaal helpen.”

Het Correctbook is ideaal te gebruiken als duurzaam relatiegeschenk

Duurzaam en milieuvriendelijk
Correctbook wil in alle opzichten duurzaam zijn. De schriften worden continu hergebruikt en de backpack is gemaakt van oude plastic flesjes. “Maar”, zo zegt Sam “het kan altijd beter. We willen ook het boek verteerbaar maken zodat het wordt opgenomen door de natuur. Daarmee zijn we inmiddels in de testfase en we zijn druk doende om in Afrika productiemogelijkheden te realiseren. Ook zijn we druk met uitbreiding van het assortiment met rugzakken en andere kantoorartikelen.” Uit alles blijkt dat het merk Correctbook potentie heeft. Romijn Office Supply waardeert de ambities en de nu al bereikte resultaten.

Dennis Romijn: “Het is een groot plezier om het Correctbook-assortiment te mogen voeren. Heeft u interesse? Neem contact op!”

Telefoon: 0031 (0) 79 – 888 33 75
E-mail: info@romijnofficesupply.nl
Site: www.romijnofficesupply.nl

 

 

Geschreven door Stephan Slee van SLEE Communicatie