CO2 meter verplicht op scholen

Het is erg belangrijk om voldoende ventilatie en frisse lucht te hebben in publieke ruimtes, vooral in de coronatijd. Aangezien het corona virus niet verdwenen is, blijft goed ventileren het advies. Een CO2 meter wordt nu zelfs verplicht op scholen. Deze CO2 meters heeft Romijn Office Supply in het assortiment.

Om een ruimte goed te ventileren, kan je:

– Op tijd ventileren. Dit zorgt ervoor dat de lucht gedurende dag een paar keer ververst wordt. Het verversen van de lucht zorgt voor een gezond binnenklimaat en dus de gezondheid van de personen in die ruimte.

– Een CO2 meter aanschaffen. Een CO2-meter helpt om te bepalen of er geventileerd moet worden. Deze meter geeft aan wanneer de luchtkwaliteit daalt.

Ventilatie op scholen

Door het ministerie is besloten dat elk klaslokaal een CO2-meter moet krijgen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt voor de aanschaf 17 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de meter aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de sensor een hoogwaardige NDIR-sensor bevatten. Deze sensor zorgt voor een nauwkeurige meting. Daarnaast dient de opgemeten data een jaar lang bewaart te kunnen worden. De subsidieregeling voor het verbeteren van ventilatie in de scholen wordt is verlengd.  Schoolbesturen kunnen nog tot en met 30 april 2022 via hun gemeente subsidie aanvragen.

Of deel dit artikel via Whatsapp
.