Correctbook: missie om samen iedereen toegang te geven tot oneindig schrijven

Al geruime tijd kunt u bij Romijn Office Supply uit Zoetermeer diverse Correctbooks bestellen.

In dit bericht vertellen wij graag meer over de missie van Correctbook. De missie is om samen iedereen toegang te geven tot oneindig schrijven.

Correctbook is in de webshop van Romijn Office Supply te bestellen
Correctbook is in de webshop van Romijn Office Supply te bestellen

Hoe het begon
Oprichter Sam ontdekte tijdens een vakantie in Zuid-Afrika in 2014 dat de kinderen uit de sloppenwijken die hij bezocht, niets liever wilden dan iets om op te kunnen schrijven. Schrijfmateriaal bleek bijzonder schaars te zijn. Dat probleem is niet zo makkelijk structureel op te lossen, want papier kan je maar één keer gebruiken en op veel plaatsen in de wereld is er geen geld voor steeds een nieuw schrift. Dit zorgt ervoor dat 250 miljoen kinderen iedere dag naar school gaan zonder pen en papier.Voor dit probleem wilde Sam een oplossing bedenken, want dit kon toch niet waar zijn in deze tijd?. Sam startte na terugkomst uit Zuid-Afrika de sociale onderneming Correctbook om een structurele oplossing te bieden en meer bekendheid te geven aan het probleem.

Het produceren van uitwisbare notitieboeken, voor iedereen
Correctbook is ontwikkeld in 2014: een notitieboek dat jaren meegaat door de wisbaarheid. Door de Correctbooks in Europa te verkopen, kunnen we met een deel van de winst, hetzelfde schrijfmateriaal laten produceren in ontwikkelende landen. Zo willen wij oneindig schrijven toegankelijk te maken voor iedereen. Correctbook heeft het doel gesteld om voor 2023 één miljoen kinderen toegang te geven tot Correctbook schrijfmateriaal.

Eén Correctbook voor één trimester
Correctbook doneert meer dan alleen een los uitwisbaar boek in ontwikkelende landen. Samen met ontwikkelingsorganisaties zetten wij een Correctbook ontwikkelingsprogramma uit op verschillende scholen. De kinderen worden voorzien van een Correctbook set, bestaande uit een pen, een doekje, extra inkt en kluisjes in de klas. Gaat er iets kapot? Dan zijn wij er om het te vervangen. De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen die het product gebruiken worden gemonitord op de resultaten daarvan. Uit onze verkoop- en donatieresultaten van de afgelopen jaren blijkt dat wij per verkocht Correctbook een kind uit een ontwikkelend gebied één trimester lang kunnen laten schrijven op ons wisbaar schrijfmateriaal.