Maak van elke ruimte een werkruimte

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op onze werkplek en in de manier van werken. Grote kans dat je bijvoorbeeld veel meer thuiswerkt dan voorheen. En wanneer je dan eindelijk weer even samen met collega’s aan het werk bent, is het wel zo prettig om die kantoor-dag zo effectief mogelijk in te delen. Daarom geven wij drie tips om de (werk)ruimte in één handomdraai om te toveren tot een flexibele ruimte voor jouw vergaderingen en brainstormsessies. Zo kun je snel en productief samenwerken.

Tip 1: actief vergaderen

Wist je dat we gemiddeld 6,5 uur per week vergaderen? Wat nou als je deze tijd gebruikt voor een beetje beweging en je staand gaat vergaderen. Breng stippen aan op de vloer en verdeel iedereen over kleinere groepjes. Ga vervolgens bij één van de stippen staan en overleg met je groepje over het eerste agendapunt. Wissel na een paar minuten met een ander groepje collega’s van stip en vergader kort over een ander agendapunt. Blijf dit herhalen totdat je alle agendapunten hebt behandeld. Naast dat je een efficiënte vergadering hebt waarin je per agendapunt alleen de hoofdzaken behandelt, zit je ook niet te lang stil en blijf je in beweging!

Tip 2: buiten de lijntjes

Nu je alle agendapunten hebt behandeld, is het tijd om met elkaar op een creatieve manier te brainstormen. Deel de ruimte op in twee delen door een (fictieve) streep te trekken. Vervolgens legt iemand stellingen voor die tijdens de vergadering zijn besproken. Ben je het eens met de stelling? Stap over de streep en spar met je collega’s die zijn blijven staan en het niet eens zijn met de stelling. Met deze manier van sparren krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar ideeën te delen en kan je op een makkelijke manier de voor- en nadelen afwegen.

Of deel dit artikel via Whatsapp