Suikerbietenpapier van Nederlandse bodem?

Suikerbietenpapier van Nederlandse bodem

Papierfabrikant Crown Van Gelder international BV produceert het allergroenste papier: Crown Native. Het betreft hoogwaardig papier gemaakt met suikerbuitenpulp om zo een besparing van 16% op het milieu te behalen.

Het papier is sterk, betaalbaar, food-safe en kan wel zeven keer hergebruikt worden. Kortom: een groene koploper in papier voor commercieel drukwerk. Maak van uw verpakking een duurzaam statement.

Suikerbietenpapier van Nederlandse bodem?

Van suikerbiet tot grondstof

Suikerbietenpulp is een reststroom van de productie van suikerbieten en na productie een waardevolle grondstof. De suikerbieten worden geoogst in een straal van 150km rond de papierfabriek in Velsen-Noord. Dit scheelt transportbewegingen en CO2 uitstoot.

Meer dan 7.000 bietentelers verenigd in een coöperatie garanderen het hele jaar aanvoer binnen 150km van de fabriek. Agrarische reststromen van landbouwprocessen worden hergebruikt als papiervezel.

Door het gebruik van lokaal geproduceerde primaire vezels is het papier geschikt voor voedselverpakkingen, volledig conform FDA-richtlijnen en gecertificeerd.

Verklein je ecologische voetafdruk

Bij het vervangen van 20% houtvezel door suikerbietenvezels wordt de ecologische voetafdruk met 16% verminderd. Het papier kan 100% gerecycled en gecomposteerd worden.

Crown Native papier vermindert uw milieu-impact op meerdere vlakken. Van CO2 uitstoot en fijnstofvorming tot verzuring van de bodem. Tevens is er minder water en landbouwgrond nodig voor de productie van het papier.

Wilt u meer over dit onderwerp weten, neem dan contact op met team Romijn Office Supply.

team Romijn Office Supply

 

Of deel dit artikel via Whatsapp
.