Slider-Kantoormeubilair

Kantoormeubilair

Bij Romijn Office Supply kunt u kantoormeubilair snel bestellen. Of het nu gaat om 1 werkplek of om meerdere werkplekken. U bent u bij ons aan het juiste adres. Romijn Office Supply uit Zoetermeer levert zeer prijsvriendelijke kantoorinrichtingsproducten die uit voorraad geleverd worden. We maken graag een inrichtingsvoorstel op maat voor u. Zodat u precies op de hoogte bent van de vele mogelijkheden die er zijn. U ontvangt bij Romijn Office Supply hoge kortingen op de bruto prijzen in de catalogus!

Snelle levertijden

Het overgrote deel van het assortiment wordt vanuit voorraad geleverd of spoedig vanuit halffabricaat samengesteld. Orders uit het standaard assortiment worden binnen 15 werkdagen na opdracht uitgeleverd en bij u vakkundig gemonteerd, zodat u hier geen zorgen over heeft! De getrainde monteurs weten heel goed dat één werkplek net zoveel aandacht verdient als een kantoorgebouw vol. Wilt u ook voordelig uw kantoormeubilair snel bestellen?

Nice Price Office kantoorinterieur
U ontvangt een hoge korting op de bruto prijzen

kantoormeubilair betaalbaar

Verantwoord ondernemen

Romijn Office Supply heeft aandacht voor het milieu hoog in het vaandel staan. Alle meubelen worden in Nederland geproduceerd onder zeer goede gecontroleerde arbeidsomstandigheden. De bureaubladen, topbladen en houten kasten zijn leverbaar met het milieukeurmerk FSC® PEFC®. Beide staan voor duurzaam bosbeheer, wat garandeert dat de bossen ook voor volgende generaties behouden blijven. Het spreekt voor zich dat het meubilair voldoet aan alle huidige Arbonormen. Voor u de zekerheid dat we voortdurend hoge eisen stellen aan onze organisatie op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieumanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kwaliteitsgarantie

De producten uit het assortiment zijn op elkaar afgestemd waardoor er een representatieve en gezonde werkomgeving wordt gecreëerd. Romijn Office Supply heeft naast de snelle levertijden de beste prijs/prestatieverhouding. Door de productie in Nederland zijn naleveringen langdurig gewaarborgd. Wij hebben vertrouwen in onze producten en staan voor de geleverde kwaliteit. Daarom is er standaard een garantieperiode van 5 jaar.

Voor meer informatie en een goed advies kunt u contact met ons opnemen.

kantoormeubilair verantwoord ondernemen

Pisa zit-sta kruk


Akoestiek op en rond de werkplek

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat overlast van geluid een groot effect heeft op onze productiviteit en zelfs kan leiden tot stress en ziekte. De moderne kantoorruimtes met flexibele werplekken vragen om meer open ruimtes maar hoe zit het dan met de akoestiek?

Voordelen van comfortabele akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor een prettig en comfortabele omgeving om te verblijven en geeft rust voor medewerkers en bezoekers. Dit leidt tot:

– minder verzuim bij uw medewerkers

– hogere arbeidsproductiviteit

– meer arbeidsvreugde en minder stress

– goede indruk op bezoekers

kantoormeubilair akoestiek_en_gezondheid

Akoestische wandpanelen

Heeft u last van een slechte akoestiek in uw pand? Te veel lawaai of nagalm waardoor uw medewerkers, gasten of klanten elkaar niet goed kunnen verstaan? Zet dan akoestische wandpanelen in! Met deze wandpanelen verbetert u niet alleen de akoestiek in uw kantoor. Ze zien er ook nog eens prachtig uit met uw eigen visuals. De panelen zijn leverbaar in elk gewenst formaat en zijn eenvoudig te monteren. De wandpanelen zorgen voor akoestisch comfort en geven uw inrichting de gewenste visuele uitstraling.

Wilt u bijvoorbeeld de vergadertafel of lunchtafel afschermen? U kunt dit perfect doen met akoestische scheidingswanden. Niet alleen zorgt u voor een visuele scheiding maar de akoestiek zal ook verbeteren.

Een hoog plafond en daarom een slechte akoestiek? Plafond panelen kunnen hier voor een goede oplossing zijn. Het zijn los hangende panelen die zo aan twee kanten geluid kunnen dempen. De plafondpanelen zijn aanpasbaar in elke kleur of print, geheel naar uw wensen.

kantoormeubilair wandposter

Akoestische meting laten doen?

Om een goed inzicht te krijgen in de akoestische situatie, kan het verstandig zijn om vooraf een meting te laten doen. Hierbij is het belangrijk om de nagalm tijd te meten. De nagalm tijd hangt nauw samen met het totale oppervlak van de aanwezige geluidsabsorberende materiaal en de akoestische eigenschappen ervan, maar ook met de manier waarop het materiaal over de ruimte verdeeld is.

Bent u niet tevreden over de akoestiek in uw kantoor, dan kunnen we dit uitgebreid testen, zodat u met minimale inspanning het maximale rendement behaalt.

Wilt u meer informatie over akoestiek op uw werkplek, neem dan graag contact met ons op en zullen we samen bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

kantoormeubilair scheidingswanden
(thuis)werkplekken & bureaustoelen 2023
(thuis)werkplekken & bureaustoelen 2023
kantoorinrichting, vergaderen & kantinemeubilair 2023
kantoorinrichting, vergaderen & kantinemeubilair 2023