MVO

Duurzaam Ondernemen

Duurzaam ondernemen is een belangrijk thema de laatste jaren en wordt ook steeds meer als doel neergezet of meegenomen in de visie van een bedrijf. Een belangrijke stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen is het bewust inkopen van artikelen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de ontwikkelingen bij de overheid. Vanaf 2010 is de Nederlandse Rijksoverheid verplicht 100% duurzaam in te kopen. Dat is een flinke impuls voor de branche van duurzame producten.

mvo logo

Maar wat is nou eigenlijk maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat uit van het samenspel tussen elementen mens, milieu en economie. Ook wel de 3 P’s genoemd: People, Planet en Profit. De essentie van maatschappelijk verantwoord ondernemen is dat u, naast een winstoogmerk, ook aandacht voor milieu en de mensen om u heen houdt. Op deze wijze bouwt u een duurzaam bestaan op, voor uw bedrijf en uw omgeving. Nu en in de toekomst.

Het goede voorbeeld

Wij willen graag het goede voorbeeld geven. Wij zijn aangesloten bij de grootste inkooporganisatie in de Benelux voor kantoorartikelen, Quantore Europe BV. Het beleid op het gebied van MVO is vastgelegd in onder andere het KAM-handboek. Hierin staan alle procedures die van toepassing zijn op het kwaliteitsmanagementsysteem. Op basis hiervan is Quantore sinds 2012 gecertificeerd volgens de ISO 14001 milieunorm. Andere certificeringen en keurmerken waar Quantore over beschikt zijn ISO 9001 voor kwaliteitsborging in de operationele processen en het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen.

mvo maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze inkooporganisatie heeft een milieuplan opgesteld met concrete doelstellingen en verbeteracties om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij hebben meer dan 3.000 kantoorproducten met een duurzame of milieuvriendelijke claim. Door de toenemende aandacht voor deze producten zal het aantal alleen maar toenemen. Wij hebben deze producten in een speciale catalogus staan ‘Het Groene Boek’, dit boek kunnen we op aanvraag naar u toezenden of bij een bestelling toevoegen.

 

TONER RECYCLE PROGRAMMA

Bij alle bedrijven worden toners of cartridges gebruikt maar waar moeten de lege toners/cartridges naar toe? Lege toners en cartridges vallen onder chemische afval en mogen dus niet bij het gewone afval. De lege toners moeten door een speciaal afvalverwerkingsbedrijf op worden gehaald met alle kosten van dien. Hiervoor hebben wij het toner recycle programma, dat wil zeggen: de toners en cartridges die bij ons zijn aangekocht kunnen door een gespecialiseerd recycle bedrijf  worden opgehaald. Hiervoor plaatsen zij bij u een handige recycle box waar u de lege toners/cartridges in kunt doen. Neem voor informatie graag contact met ons op.

mvo groene boek

.