Hoe is de huidige schrijfpen ontstaan?

Vanzelfsprekend zijn schrijfwaren een van de meest bestelde artikelen in de webshop van Romijn Office Supply. Er is een zeer groot aanbod van diverse pennen, maar hoe is dat nu ontstaan?

De ontwikkeling van de schrijfpen begon al in de oudheid, toen mensen gebruik maakten van verschillende soorten stokjes of veren om te schrijven. In de middeleeuwen werd de ganzenveer als schrijfpen gebruikt, maar deze was vaak onbetrouwbaar en soms lastig in gebruik.

In de 18e eeuw werd de schrijfpen geperfectioneerd met de introductie van de metalen schrijfpen. Deze pen was gemaakt van een metalen buis met een gekartelde punt, die in combinatie met inkt een precieze en scherpe lijn kon produceren.

In de 19e eeuw werd de fountain pen geïntroduceerd, waarbij inkt vanuit een binnenliggende inktreservoir via een dunne metalen naald naar buiten kwam. Dit maakte het schrijven veel gemakkelijker, omdat de pen niet meer constant bijgevuld hoefde te worden.

In de 20e eeuw werd de balpen geïntroduceerd, waarbij inkt via een kleine bal in de punt van de pen naar buiten kwam. Dit maakte het schrijven nog gemakkelijker en sneller, en deze pen werd snel populair over de hele wereld.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten schrijfpennen beschikbaar, zoals rollerballpennen en stiftpennen. Er zijn ook veel innovaties in de technologie, zoals de ontwikkeling van drukgevoelige pennen voor digitale devices.

De ontwikkeling van de schrijfpen heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de communicatie, en heeft ertoe geleid dat schrijven voor velen een gemakkelijke en efficiënte manier is geworden om informatie over te dragen.

Of deel dit artikel via Whatsapp
.