Tips om duurzamer te verpakken en verzenden

Er zijn veel manieren waarop je iets kan verzenden, maar hoe doe je dat zo duurzaam mogelijk? De ene verzendoptie is net wat beter voor het milieu dan de ander. Wij geven je dan ook graag een paar tips waar je duurzamer mee kan verpakken en verzenden.

tips om duurzaam te verpakken

Hernieuwbaar? Graag!

Wie duurzaam wil verzenden en verpakken kiest voor materiaal met hernieuwbare grondstoffen. Hernieuwbare grondstoffen zijn grondstoffen die de natuur ons kan blijven aanleveren. Voorbeelden hiervan zijn hout, tarwe, katoen, stro, mais en insecten. In geval van verzenden kan je denken aan bomen als de basis voor papier en karton.

Minder lucht, meer inhoud

Lucht verzenden? Daar zit niemand op te wachten. Wanneer je een doos gebruikt die slecht aansluit rondom je product, loop je het risico dat je massa’s lucht mee verzendt. Dit is een dure manier van transporteren. Een verpakking die goed aansluit rond je product is de oplossing. Zo is je doos compacter, kan de bestelwagen meer orders meenemen en heb je minder opvulmateriaal nodig. Weer een besparing!

Kies voor dezelfde materialen

Het wordt als lastig ervaren om verpakkingen te sorteren die uit verschillende soorten afval bestaan. Gebruik daarom een verpakking die bestaat uit maar één grondstof, bijvoorbeeld alles van karton. Mocht je opvulmateriaal nodig hebben om de verpakking te vullen? Gebruik dan bijvoorbeeld de opvulchips van IEZZY. Deze opvulchips bestaan uit 100% afbreekbaar materiaal. Dit bevordert het recycle proces.

Hergebruik oude verpakkingen

De meest eenvoudige manier van duurzaam verzenden is het hergebruiken van verpakkingen. Zo kan je een kartonnen doos makkelijk hergebruiken, al dan niet in een andere vorm. Je kan een kartonnen doos ook gebruiken als opvulmateriaal. Een verpakking die op twee manieren ingezet kan worden, ideaal dus.

Sluit je verpakking duurzaam

Het eerste waar je aan denkt wanneer je je pakket dicht gaat maken is verzendtape. Tape is nu eenmaal goed om je pakket stevig in te pakken. Heb je wel eens van papieren tape gehoord? Dit is een uitstekend alternatief voor traditionele plastic tapes én net zo stevig. Door gebruik te maken van papieren tape kan je de de verpakking inclusief de tape sorteren en recyclen.

Of deel dit artikel via Whatsapp
.