Een goede zithouding aan het bureau doet wonderen

Dagelijks zit het merendeel van werkend Nederland achter een pc of laptop op kantoor. Maar doordat je veel zit en weinig beweegt tijdens kantooruren, zijn nek-, schouder- en rugklachten veelvoorkomende ‘kantoorkwaaltjes’. Deze klachten zijn te voorkomen door een goede zithouding aan te nemen achter het bureau.

De goede zithouding

Een juiste werkhouding is belangrijk om vitaal te blijven. Toch wordt het belang van een goede werkhouding nog vaak onderschat, vooral wanneer mensen het druk hebben. De volgende situatie komt je vast bekend voor: je wilt voor vijf uur nog even die mails beantwoorden en die ene klant bellen. Er komen verschillende collega’s tussendoor die nog even wat willen vragen en als je opschiet ga je het allemaal nét redden. Op dit soort momenten letten veel werknemers niet op hun zithouding. Dit is begrijpelijk, maar wel noodzakelijk. Juist als je het druk hebt moet je op je houding letten, aangezien je dan vaak minder ontspannen in je bureaustoel zit. Met een ergonomische bureaustoel blijf je in de juiste werkhouding zitten.

Een verantwoorde werkhouding met de ergonomische bureaustoel

Met een ergonomische bureaustoel creëer je  een goede werkhouding, aangezien je naast de hoogte, ook de rugleuning en armleuningen kunt verstellen. De hoogte van de rugleuning en armleuningen zijn namelijk minstens zo belangrijk als de hoogte van de bureaustoel. Rugleuningen die onjuist zijn ingesteld of niet ingesteld kunnen worden, kunnen leiden tot rugklachten. Niet-instelbare of ontbrekende armleuningen zorgen weer voor nek- of schouderklachten. Zorg daarom dat je altijd op een ergonomische bureaustoel zit. Hierdoor voorkom je lichamelijke ‘kantoorklachten’ en creëer je een veilige en verantwoorde werkomgeving.  Het zitcomfort én je arbeidsproductiviteit zullen hierdoor direct toenemen.

Of deel dit artikel via Whatsapp
.