Flexibel werken: printje hier, printje daar !

Waar we voorheen het merendeel van onze tijd op het werk doorbrachten, werken we nu met zijn allen waar mogelijk meer thuis. Met gemak switchen we tegenwoordig tussen thuiswerken, werken op kantoor of in de trein, werken op flexwerk­-plekken of bij een van je favoriete koffietentjes. Overal kan tegenwoordig gewerkt worden. Maar, de juiste kantoorbenodigdheden helpen je hier wel een handje bij.

Een goede basis
Wil je op elke situatie voorbereid zijn? Dan is het slim om een aantal veelgebruikte kantoorartikelen op de werkplekken neer te zetten waar je het meeste werkzaam bent, zoals op kantoor én thuis. Denk dan aan pen en papier, twee schermen of een laptopstandaard om productief te kunnen werken. Maar minstens zo belangrijk is een printer op beide plekken. Zo kun je gemakkelijk en snel je aantekeningen of notulen printen en bijvoorbeeld mee­nemen voor onderweg.

Digitale transformatie
Naast het printen van documenten, draagt een printer ook bij aan de transformatie van papier naar digitaal. Heb je de aantekeningen van een online meeting snel op je papiertje gekrabbeld? Of wil je jouw geschetste ideeën snel en gemakkelijk digitaal delen met je collega’s die op afstand werken? Gebruik dan de scanfunctie van je printer en stuur het direct door. Ook is het ideaal om documenten naar jezelf door te sturen, zodat je op een andere werkplek weer met je documenten aan de slag kan.

Gebruik de cloud
Wil je echt goed hybride aan de slag kunnen? Maak dan gebruik van de cloud. Zo heb je altijd en overal toegang tot jouw documenten, waar je ook bent. Wist je dat er ook veel printers zijn die gebruik maken van een speciale app waardoor je via je telefoon op afstand kunt printen? Ideaal wanneer je onderweg bent van de ene locatie naar de andere locatie. Zo kun je direct door, want bij aankomst liggen de documenten al in de printer voor je klaar. Ook draagt deze app bij aan een optimale samenwerking. Net een document afgerond en wacht je op goedkeuring? Stuur het naar de printer op locatie en je collega kan er direct mee aan de slag!

Of deel dit artikel via Whatsapp