Goede koffie zet je met water

Wist je dat koffie voor 98% bestaat uit water? Water heeft dus veel invloed op de smaak van jouw kopje koffie. In deze blog lees je hoe de temperatuur, hardheid en de hoeveelheid opgeloste stoffen in water invloed hebben op de smaak, het aroma en de kwaliteit van jouw kopje koffie.

JUISTE TEMPERATUUR

Als je zin hebt in een lekker kopje koffie, is de temperatuur van het water van cruciaal belang. Om de perfecte smaak te bereiken, moet het water tussen de 90 °C en 96 °C zijn. Als het water te koud is of juist te warm, heeft dat invloed op de smaak van je koffie. Koud water maakt de smaak minder intens en als je te warm water gebruikt, gaat die heerlijke koffiesmaak verloren. Dus zorg ervoor dat je water precies goed op temperatuur is voor jouw cafeïne-boost.

               

ZACHT WATER VOOR GOEDE KOFFIE

Maar wat voor water gebruik je voor het zetten van een kopje koffie? Voor een kopje koffie kan je het beste zacht water gebruiken. Zacht water bevat minder mineralen, zoals magnesium en calcium, wat kalk veroorzaakt in koffiemachines. Hoewel Nederlands en Belgisch kraanwater van hoge kwaliteit is, is de hardheid van kraanwater relatief hoog. Gebruik daarom een waterfilter op je kraan of vervang regelmatig het waterfilter van je koffiemachine voor het perfecte kopje koffie.

BESTE KWALITEIT KOFFIE

De zuiverheid van water heeft veel effect op de kwaliteit van koffie. De zuiverheid van water wordt bepaald aan de hoeveelheid opgeloste stoffen in het water. Dit wordt aangegeven in Total Dissolved Solids (TDS). De toegestane TDS voor water is 1.000 milligram per liter, maar voor de beste kwaliteit koffie is een TDS tussen de 120 en 160 milligram per liter het beste. Zuiver water maakt jouw koffie-ervaring nog beter!

Een optimale watertemperatuur tussen de 90 °C en 96 °C, zacht water en een TDS tussen de 120 en 160 milligram per liter, zijn essentieel voor het behouden van de beste smaak, aroma en kwaliteit van koffie. Met de juiste waterkwaliteit geniet je keer op keer van een perfect kopje koffie!

Wil je meer weten over koffie of een bestelling plaatsen in onze webshop, neem dan graag contact op met team Romijn Office Supply via info@romijnofficesupply.nl of 079 – 888 33 75

 

Of deel dit artikel via Whatsapp
.