Schone lucht voor een gezonde werkplek

De binnenlucht is tot wel 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht!  En dat zijn verontrustende statistieken! Des te meer omdat we gemiddeld 9 uur per dag in binnenruimtes doorbrengen die we delen met anderen. Ruimtes die volop virusdeeltjes, bacteriën, nare geurtjes, allergenen en andere verontreinigende stoffen bevatten. De corona pandemie heeft ons allen bewust gemaakt van het belang van een goede luchtkwaliteit. Als je kijkt naar het ziekteverzuim, dan zijn de cijfers, zeker in deze wintermaanden, ontzettend hoog. We weten inmiddels dat virusdeeltjes zich verspreiden door de lucht en iemand die bijvoorbeeld de griep of een zware verkoudheid heeft, daarmee onbedoeld andere collega´s, klanten etc. kan besmetten. Helemaal voorkomen kunnen we dit niet, maar door meer te investeren in een goede luchtkwaliteit is het wel mogelijk ziekteverzuim te reduceren.

Schone lucht verhoogt welzijn

Niet enkel het ziekteverzuim daalt, onderzoek toont namelijk ook aan dat een goede luchtkwaliteit bijdraagt tot het verbeteren van productiviteit op de werkplek. Als er voldoende verse luchttoevoer is zijn medewerkers tot wel 11% productiever. Een recente survey toont zelfs aan dat 80% van de medewerkers zich comfortabeler zou voelen op de werkplek als er filtersystemen geïnstalleerd zijn. Het verbeteren van luchtkwaliteit is daarom een essentieel thema binnen een wellbeing beleid.

 Luchtreiniging als ideale aanvulling op een ventilatiesysteem

Ventileren is een deel van de oplossing. Dat wil zeggen, met een ventilatiesysteem regel je het CO2-niveau in de ruimte. Maar dit zorgt er niet voor dat al die vervuilde deeltjes ook daadwerkelijk de ruimte verlaten. Anouk van Berkel, marketing teamlead BLX bij Fellowes : ‘Het aanpassen van een ventilatiesysteem is zeer kostbaar en zorgt in de meeste gevallen niet voor voldoende luchtverversing. Instanties zoals de WHO adviseert zo’n 6 luchtwisselingen per uur, terwijl je met de meeste ventilatie systemen niet verder komt dan 1 à 2 keer per uur. Dat betekent dat je andere maatregelen moet nemen. Ventilatie aanvullen met luchtreinigers is een veel goedkoper en sneller alternatief’.

Fellowes investeert al 10 jaar in deze categorie en breidde onlangs het assortiment uit met de AeraMax® SE en SV luchtreinigers. Ideaal voor de professionele omgeving in gedeelde ruimtes.

  • Aanbevolen voor grote ruimtes tot 50m² (SE) / 80m² (SV) met 5 luchtwisselingen per uur
  • HEPA filter vangt tot 99,95% van deeltjes tot 0,1 micron op.
  • Het koolstoffilter elimineert geuren en VOC´s (vluchtige organische stoffen).
  • Sensoren bewaken de luchtkwaliteit en passen automatisch de ventilatorsnelheid aan om de lucht schoon te houden.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met team Romijn Office Supply. We helpen u graag verder.

Of deel dit artikel via Whatsapp
.