De natuurlijke collectie van Koziol

Duurzame keuzes

Koziol helpt eindgebruikers om duurzame keuzes te maken. Het bedrijf staat voor bekroonde en unieke producten die elke dag vreugde brengen, met verantwoord gebruik van hulpbronnen en milieuvriendelijke productie.

Voor het eerst bestaat de nieuwe Koziol designcollectie 2023 uit bio-circulaire of 100% gerecyclede materialen. Voor 2023 kan Koziol opnieuw garanderen dat alle producten CO₂-neutraal zijn. Koziol bereikt 70% van deze neutraliteit door de CO₂-uitstoot te verminderen, wat het bereikt door eigen maatregelen.

Herbebossing

30% wordt gecompenseerd door intelligente herbebossing van bestaande bossen met nieuwe, klimaatbestendige boomsoorten en de zorg voor het bestaande bestand. Deze klimaatcompensatie houdt een bosareaal van 32 ha of het equivalent van 19.193 bomen in stand.

Koziol helpt eindgebruikers om duurzame keuzes te maken Koziol helpt eindgebruikers om duurzame keuzes te maken Koziol helpt eindgebruikers om duurzame keuzes te maken

100% recyclebaar

Uit overtuiging vertrouwt Koziol uitsluitend op thermoplasten die 100% recyclebaar zijn. Thermoplasten zijn de meest milieuvriendelijke materialen op de markt. Ze zijn voedselveilig, vaatwasmachinebestendig en vereisen geen toevoegingen zoals formaldehyde of weekmakers tijdens de verwerking.

De verwerking van thermoplasten verbruikt tot 90% minder energie dan bijvoorbeeld de productie van glas, keramiek of aluminium. Door de grondstof besparende productie is kunststof momenteel het meest ecologisch en economisch verantwoorde materiaal op de markt.

Duurzaamheid

Bij het ontwerp is al rekening gehouden met duurzaamheid. De focus ligt altijd op de levensduur van de producten. Niet in de laatste plaats door de unieke combinatie van functie en emotie, worden ze jarenlang en decennia gebruikt en tonen zo hun ecologische voordeel.

Verstandig gebruik van plastic

Het zijn nooit wegwerpproducten, maar duurzame metgezellen die staan ​​voor verstandig gebruik van plastic. Ze zijn robuust, licht, onbreekbaar, ergonomisch en dankzij hun eenvoudige bediening ook geschikt voor kinderen en ouderen.

Vooral op het gebied van onbreekbaarheid en lichtheid is kunststof onverslaanbaar in vergelijking met materialen als keramiek of metaal!

Meer informatie

Wit u meer informatie of Koziol producten bestellen, neem dan graag contact op via info@romijnofficesupply.nl of 079 – 888 33 75.

team Romijn Office Supply

Of deel dit artikel via Whatsapp
.