Duurzame disposables: nieuwe wetgeving sinds 1 juli

Vanaf 1 juli 2023 zijn de regels voor wegwerpverpakkingen veranderd. Je mag geen gratis wegwerpverpakkingen van plastic of met een plastic bestanddeel gebruiken. Gebruik je dit nog wel? Dan moet je dit als ondernemer doorberekenen aan je klanten. Het kabinet geeft hier als richtlijn: 25 cent voor een beker, 50 cent voor een maaltijd en 4 cent voor voorverpakte groente, fruit, noten en zaken als suiker, zout, melk en zoetjes. De verpakkingskosten mag je niet in de prijs van het product verwerken maar moet apart op de factuur/bon vermeld worden. Wees op tijd en stap nu nog over op duurzame wegwerpverpakkingen!

Duurzame disposables van het merk IEZZY

Tijd voor verandering, tijd om te verduurzamen. Het is geen geheim dat wegwerpartikelen een enorme belasting vormen voor het milieu. Het assortiment van IEZZY disposables is een duurzaam alternatief om je plastic verpakkingen te vervangen. Een duurzame disposable is een werpwerpitem dat ontworpen is met het oog op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Traditionele wegwerpartikelen worden vaak gemaakt van niet-afbreekbare kunststoffen. Naast dat het kabinet het verplicht stelt om duurzame disposables te gebruiken, draag je als bedrijf ook je eigen steentje bij aan een de verbetering van het milieu.

Vanaf 1 juli 2023 zijn de regels voor wegwerpverpakkingen veranderd Vanaf 1 juli 2023 zijn de regels voor wegwerpverpakkingen veranderd

De disposables van IEZZY zijn van hoge kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. In sectoren waar wegwerpartikelen van essentieel belang zijn, hoef je met dit assortiment geen compromis te sluiten.

Compleet assortiment

Om de juiste keuze te maken voor je duurzame wegwerpartikelen kunnen we een onderscheid maken tussen eten en drinken. Het kan zijn dat je beide gebruikt, maar we helpen graag, zodat je gemakkelijk een keuze kan maken tussen de verpakkingen.

Vanaf 1 juli 2023 zijn de regels voor wegwerpverpakkingen veranderd

Eten

Eigenlijk kunnen wij al je traditionele wegwerpartikelen vervangen voor een duurzame variant. Ons assortiment biedt:

Vanaf 1 juli 2023 zijn de regels voor wegwerpverpakkingen veranderd

  • Saladebakken;
  • Pizzadozen;
  • Bestek;
  • Snackbakjes in verschillende formaten;
  • Borden;
  • Lunchboxen;
  • Soepcups;
  • Sauscups.

Drinken

De duurzame artikelen die wij voor drinkbare producten hebben zijn:

  • Bekers (in verschillende formaten);
  • Soepbekers;
  • Bekerdeksels.

De duurzame bekers zijn er in twee uitvoeringen: to-go en voor op locatie. Het assortiment bied verschillende formaten zoals 180ml, 250ml en 355ml.

Wil je meer informatie over duurzame artikelen of disposables, neem dan graag contact op met Romijn Office Supply.

Of deel dit artikel via Whatsapp
.