Plotter kopen? Top aanbiedingen bij Romijn Office Supply

De term plotter wordt voor meerdere apparaten gebruikt. Een plotter is een grootformaat printer in A1 of A0 formaat.

Koopt u een plotter bij Romijn Office Supply, dan krijgt u gratis telefonische ondersteuning bij de installatie en gratis levenslange telefonische ondersteuning voor al uw vragen. Vraag ook naar onze plotter installatieservice.

U kunt ervoor kiezen de printer bij u op de zaak te laten bezorgen en zelf te installeren of u kiest voor optimaal gemak en laat de plotter door onze installateur bij u op de zaak installeren en configureren.

Een plotter kopen begint met een goed advies

Plotters worden gebruikt voor meerdere toepassingen. Denk daarbij aan het afdrukken van bouwtekeningen, leiding schema’s maar ook grafische plots zoals een reclame poster, grootformaat foto, etc.
Voor iedere toepassing is een andere plotter geschikt. De keuze van de juiste plotter is ook nog afhankelijk van het gekozen formaat en de extra functies. Zo zijn er bijvoorbeeld A1 en A0 plotters met of zonder scan functie.

Technische plotter

Technische plotters zijn hoofdzakelijk geschikt voor het printen van bijvoorbeeld bouwtekeningen, 3D ontwerpen en schema’s. Bij HP beginnen de productnamen van deze modellen met een T.
De T series werken naadloos samen met programma’s zoals Autocad, Inventor en Sketchup. Technische plotters zijn eenvoudig in gebruik en zelfs de instap printers maken ene perfecte scherpe afdruk.
De afdrukkwaliteit van een technische plotter is tegenwoordig zo scherp. Dat deze ook steeds vaker worden gebruikt voor het printen van posters en presentaties.

Grafische plotter

Grafische plotters zijn voorzien van minimaal 6 kleuren cartridges en inkten welke bestand zijn tegen UV licht. De inkten van deze machines zijn geschikt voor een groot aantal materialen zoals Vinyl, Foto en Canvas.
Kleuren kunnen worden gekalibreerd en er zijn extra functies beschikbaar zoals rand loos plotten en verticaal schoon snijden.
De meeste grafische plotters zijn ook geschikt voor het afdrukken van technische prints. De productnamen van deze printers beginnen bij HP met een Z.

Wilt u meer informatie over plotters of een deskundig advies? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Of deel dit artikel via Whatsapp