Hoe eenvoudig kan je een thuiswerkplek inrichten?

Thuiswerken doen we steeds vaker en wordt door (potentiële) werknemers gewenst. Door een goede thuiswerkplek in te richten, kan er effectiever en efficiënter gewerkt worden. Bedrijven nemen steeds vaker de verantwoordelijkheid voor een goede thuiswerkplek op zich. Hiervoor zijn bureaustoelen, bureaus, accessoires en verlichting nodig. Daarnaast zijn er ook genoeg acties die ondernomen kunnen worden om een thuiswerkplek te verbeteren om zo het werkplezier te verbeteren.

 

 

Een ergonomische bureaustoel als basis voor een goede inrichting

De basis van een goede thuiswerkplek is ergonomisch werken. Dit begint met een goede bureaustoel die voldoet aan de Arbo-richtlijnen. De bureaustoel moet bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar zijn, heeft wielen nodig, moet stabiel zijn en verstelbare arm- en rugleuningen hebben. Dit is nodig om de positie te verbeteren tijdens het werken, hiermee kunnen rug-, hoofd- en nekklachten voorkomen worden.

De bureaustoelen van Romijn Office Supply voldoen aan de Arbo-richtlijnen en zijn dan ook de perfecte stoel voor een thuiswerkplek. Naast dat onze stoelen de juiste zitpositie bevorderen, zijn onze bureaustoelen ook zeer duurzaam. Tot 54% van onze bureaustoelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zijn onze bureaustoelen zo ontworpen dat tot 94% hiervan weer gerecycled kan worden. Zo draag je met een bureaustoel van ons niet alleen bij aan een goede thuiswerkplek maar ook aan een betere wereld.

 

 

Naar welk bureau gaat jouw voorkeur uit?

Elke thuiswerkplek is anders, daarom kan de inrichting van een thuiswerkplek dan ook verschillen per situatie. Bij voldoende ruimte kan er een in hoogte verstelbaar bureau gebruikt worden. Wanneer er minder ruimte is, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bureau voor thuiswerken (HomeFit). Deze heeft het uiterlijk van een  prachtig kastje voor in huis, maar verandert gemakkelijk in een bureau. Dat is een stuk beter voor de rug en nek dan werken aan de keukentafel. Daarnaast kan het oppervlakte van het bureaublad per situatie ook verschillen.

Ons lichaam is eigenlijk niet gemaakt voor het langdurig zitten en de hoogte van een standaard bureau is niet altijd geschikt voor elke gebruiker. Daarom zijn zit-sta-bureaus in de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Deze maken het gemakkelijk om een thuiswerkplek in te richten naar ieders wens. Hier kan staand aan worden gewerkt, maar ook op verschillende hoogtes aan worden gewerkt zonder dat het bureaublad te hoog of te laag is voor de gebruiker.

De bureaus van Romijn Office Supply zijn niet alleen de perfecte oplossing voor een goede thuiswerkplek vanwege de mogelijkheden. Onze bureaus zijn namelijk duurzaam ontworpen en geproduceerd. Zo maken we alleen gebruik van gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen voor de bureaubladen. Het hout dat wordt gebruikt is dan ook PEFCTM- of FSC® gecertificeerd hout. Een bureau van Romijn Office Supply is dan ook niet alleen goed voor een ergonomische thuiswerkplek, maar ook voor een beter milieu en een stijlvolle inrichting.

Wilt u meer informatie over thuiswerkplekken of kantoorinrichting, neem dan contact op met Romijn Office Supply.

 

Of deel dit artikel via Whatsapp
.